Bouwkundig tekenaar (vrijstaande woningbouw)

 • SelektHuis
 • Rijssen, Nederland

Bouwkundig tekenaar (vrijstaande woningbouw)

Omschrijving

Vol passie bouwt SelektHuis droomwoningen voor haar opdrachtgevers. Met liefde voor het vak en aandacht voor elk detail.

Wij zijn een marktleidende organisatie maar hebben de charme van een klein bouwbedrijf. Vanuit 6 vestigingen door het land bouwen 250 medewerkers letterlijk en figuurlijk aan unieke, luxe vrijstaande woningen van hoogwaardige kwaliteit voor de particuliere markt. Dit alles binnen een doordacht en succesvol bouwsysteem.

De cultuur is no-nonsense zoals je dat mag verwachten van een familiebedrijf. De focus ligt op vooruitgang, duurzaamheid en innovatie. Je zult je al snel thuis voelen door de informele werksfeer waar ruimte is voor humor, gemoedelijkheid en gezelligheid. Respect, daadkracht, resultaatgerichtheid en je verantwoordelijkheid nemen, zijn de kernwaarden die de bedrijfsvisie bepalen en dat ga je merken in je dagelijkse werk.

Functieomschrijving

Elk jaar bouwen we zo’n 270 luxe vrijstaande woningen: droomwoningen. Als onze nieuwe tekenaar help jij mee om die droom te verwezenlijken, in samenwerking met het team tekenaars/modelleurs op het hoofdkantoor in Rijssen en de collega’s op de vestiging in Rijssen.

Jouw team streeft naar innovatie en optimale samenwerking met andere teams binnen SelektHuis, leveranciers en onderaannemers en uiteraard met de opdrachtgever. Je bent op de vestiging de verbinding tussen de afdelingen verkoop en de werkvoorbereiding en uitvoering ten behoeve van het tijdig uitwerken/afronden/voorbereiden/controleren van onze projecten.

SelektHuis heeft het gehele proces in eigen huis: vanaf het eerste ontwerp tot aan de oplevering van onze projecten. Je bent voornamelijk betrokken bij het tekenwerk en alle aanverwante zaken. Hierbij kun je denken aan de eerste schetsen tot aan de definitieve bouwtekeningen voor onze bouwploegen. Tot je taken behoren o.a.

 • het uitwerken van bestek-, werk- en detailtekeningen
 • het toetsen van het project aan voorschriften en bouwbesluit
 • het maken van bouwfysische berekeningen, GPR gebouw en BENG
 • volledig 3D modellering, inclusief materialen, componenten en hoeveelheden

Om dit alles te kunnen bewerkstelligen heb je vrijwel dagelijks contact met onze opdrachtgevers, gemeentes, collega tekenaars en constructeurs, onze verkoopadviseurs en kopersbegeleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders.

Als nieuwe collega krijg je een inwerktraject om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij SelektHuis. Dit traject gaat niet alleen over onze werkmethodieken maar ook bijvoorbeeld over de vrijdagmiddagborrel, personal training en de personeelsvereniging. Bij ons heerst een gezellige sfeer en we hebben een open deuren cultuur.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • minimaal een afgeronde MBO 4-opleiding Bouwkunde
 • minimaal twee jaar werkervaring in soortgelijke functie
 • BIM kennis
 • 3DCAD-programma’s kennen geen geheimen voor jou, evenals MS Office
 • gezien de vele in- en externe contacten die je onderhoudt, ben je communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
 • een gezonde dosis humor, teamspirit en winnersmentaliteit

Wat bieden wij jou?

Een leuke en afwisselende baan voor 40 uur per week in een groeiend bedrijf. Naast een aantrekkelijk salaris mag je goede arbeidsvoorwaarden verwachten, zoals collectieve verzekeringen en een pensioenregeling. Maar misschien wel het belangrijkste? Die droomwoning van onze opdrachtgevers: die realiseren we samen!


Is dit jouw ideale baan?

Solliciteer en vertel ons waarom jij de juiste kandidaat bent. Uiteraard kun je ook eerst bellen met Luuk Nijman (Commercieel directeur) om meer informatie te verkrijgen via telefoonnummer 06-22915623.